Vi fastnar i snödrivan och drömmer om midsommar

Vi kör fast i snödriva, planerar jordens bästa fest, blir lite sentimentala och presenterar massa spännande nyheter!

Vi älskar att åka bil.

För någon vecka sedan när halkan var som värst fastnade vi i en snödriva. I en och en halv timme fick vi vänta på bärgning. Vi värmde oss med filtar, hund och bra musik och blev ensamma i världen. Det enda som fanns att glo på var en hög snö, några träd samt en förvirrad fluga som sökte efter sommar  och förmodligen lite hundskit i skogsbrynet. Men det hela var liksom rasade trevligt och jag minns att jag hoppades att bärgningen skulle dröja länge. Tänk hur man plötsligt kan bli alldeles rik på tid- och det är nog just det jag gillar med bilen: man kommer inte undan.  Man kan inte svaja mellan TV, dator, ta sig en macka, leka med katten – man sitter där man sitter. De är i dessa stunder allting sker! Det är i bilen vi brygger midsommar och smider push my buttons. Det är där vi har tid att drömma, fantisera & bygga stort. Det är där jag skriver mitt seriemanus- som förmodligen aldrig kommer bli något mer än ord och sketcher på ett papper, men ändå.

Det är också i bilen vi förälskar oss i musiken, för  det går liksom inte värja sig! Den fyller kupén och beblandar sig friskt med känslan av att vara på väg och de smulor av liv vi hinner uppfatta genom vår bubblas fönster.  Alla de resor vi gjort genom åren har ett soundtrack och jag älskar musikens enastående förmåga att  vara tidsmaskin.  Jag kan t ex aldrig lyssna på Apaches Chrystal Clear utan att vänta vid ett rödljus i Austin, eller lyssna på Marked Men utan att åka vilse på tyska småvägar.  High Tension Wires för mig till sandiga Texasvägar. Blondie till en soffa i Chicago intill en jag gillar. Det finns inget som präntar minnet så som musik. Musiken är kameran.  Coola kameran som är både tredimensionell och förmedlar doft, smak och ett bultande hjärta.

Hoppsan, nu sprang tanken iväg.  Åter till bilen och vår stund i snödrivan.  Det jag skulle komma till var att det var där och då 2011 års drömupplaga av Whole Lotta Midsommar tog form. Om vi får som vi vill så blir det fantastiskt! Håll tummarna allihop. Fem fina band har redan tackat ja. Vilka det är? Det är en hemlis! Men datumen kan ni få- ni kan redan nu märka 23-26 juni i era kalendrar med ”bästa festen någonsin”.  Låter det stöddigt? Vi kan erkänna att det var svårt att sätta igång i år. Förra året var så fantastiskt att det kändes svårt att toppa. Men det kommer att bli minst lika bra i år! Inte bara för att otroligt bra band har tackat ja, utan för att vi är förvissade om att vi har världens raraste publik! Jag blir alldeles varm innanför västen när jag tänker på våra gäster från världens alla hörn, alla fantastiska och generösa band som tackat ja till att spela genom åren, och inte minst alla som hjälpt till. Det är ju ni som gör festen liksom.  

Efter förra midsommarfesten fick Push My Buttons ett ny familjemedlem: Mean Jean. Ett infall på fyra ben som charmat sig in i bådas våra hjärtan. Hårlös, skrynklig och med teleskopöron. Vår vän Johan satte ord på hur hon är att klappa: som en manspung.  Underbar! Vad ska komma ur detta års WLM?? En mops som heter El Lobo?  Eller kanske en kanin som heter Yes Machine? Fler ledtrådar än så får ni inte.

Till sist lite nyheter:

Den 25 Februari  firar Impo & the Tents och Black Feet  skivsläpp i sällskap med Moralens Väktare, och Friends of Dorothy på Vieille Montagne.  Inbjudan och info finns på facebook.

En hel del nytt har kommit upp i shoppen;  sjuor, CDs, smycken, klänningar.

Bäddat För Trubbel LPn finns åter i lager.

Vi har bokat ubercoola och underbara japanerna Guitar Wolf den 17 juli.

Vi har en spelning med Personal & the Pizzas på båten i juni.

Vi släpper en singel med Outer Minds från Chicago.

Vill vill också påminna om vårt kalendarium på sidan- har ni en spelning i Stockholm ni vill ha med- tveka inte att maila oss!

Till sist vill vi tipsa om Tyvek som spelar på Fritz’s Corner den 5 mars.

Tja, det var väl allt! Ha det gott allihop och hoppas vi ses på skutan den 25 februari!