About Push My Buttons

Här kommer en liten presentation av oss, Thomas och Lotta, och vårt företag Push My Buttons.

Vi är bästa vänner och har känt varandra i många år. Tillsammans har vi genom åren arrangerat spelningar och festivaler, gjort skivsläpp, den ene har spelat skivor och den andra har dansat! Vi har kryssat runt Amerika och Europa för att se band vi älskar- för det är helt enkelt det roligaste vi vet. Det och shoppa. Därför öppnar vi nu denna butik. Så att vi skamlöst kan köpa allt som lockar!

Vi är båda två medelålders personer som vägrar att växa upp. Lottas humor ligger forfarande på en fyraårings nivå, hon gapskrattar fortfarande åt folk i djurkostym, och för all del det motsatta: djur i folkkostym. Och djur som pratar är bland det festligaste hon vet. Hon har en enorm leksakssamling, gillar serier och gamla barnböcker. Thomas är fortfarande lika imponerad och fascinerad av superhjältar och spenderar timmar i alternativa universum. Warp-zonen är badrummet. Han försvinner in där och är borta i timmar! Och ni skulle se seriesamlingen under sängen!! Den här barnsligheten kommer förmodligen skina igenom i verksamheten.

I tre år hade vi butiken Bordertown. Bordertown sålde skivor, böcker, leksaker (samlarleksaker/kuriosa), serier och film. Kort och gott allt som kittlade och intresserade oss! Vi har samma drivkraft den här gången!

Så.. vad är Push My Buttons? Mycket ryms i detta lilla företag! Vi har ett skivbolag, arrangerar spelningar, hyr ut backline och PA till andra arrangörer, gör knappar och driver vår lilla butik- som i första hand är en nätbutik men som kommer att ha en fysisk butik öppen några dagar i veckan om vi finner en lokal som tillåter det. Kom gärna med förslag!

Vi driver företaget som en hobby- men förhoppningsvis kan företaget ta sig fram för egen maskin och kanske t om ge oss lite lön i framtiden. Men vi tillåter det att växa långsamt. Och tänker ha väldigt roligt under tiden!

I butiken finner ni i första hand:

Skivor:

Vi älskar musik så att sälja skivor känns som en självklarhet! I synnerhet eftersom det inte finns så många butiker i Stockholm som säljer den musiken vi gillar. Vi gillar musik med fart, hjärta
och som får folk att dansa! Garage, punk, pop och rock'n'roll. Soul och r'n'b, rockabilly och blues. Och säkert en hel del annat som faller utanför dessa kategorier.

Vintagekläder, accessoarer och kuriosa:

Lotta är tokig i gamla klänningar och att starta en vintage-butik har länge varit en dröm. Det mesta köper vi på våra resor i USA. Mestadels faller hon för fina polyesterklänningar från 60-70-tal. Det kommer även att finnas en stor samling smycken och accessoarer från samma tidsperiod.
Vi är båda hängivna loppisbesökare och hoppas kunna presentera en del fina loppisfynd också! Bara det allra finaste, kanske läckert 50-talsporslin, söta kitschiga figurer, corny plastgubbar, fina singellådor..

Allt annat:

Ja.. och sedan finns ju allt annat. Lite böcker, serier, affisher, hemtryckta t-shirts och what not!

Musiken:

vårt skivbolag släpper sånt vi gillar och vi startar med några av våra trogna förband.

Under fliken "shows" kommer vi att lista kommande spelningar i Stockholm- inte bara våra egna. Så tipsa gärna om kommande spelningar och titta in ofta för att inte missa något kul!

Så här kan det se ut på en av våra spelningar:

http://vimeo.com/17491379

Välkomna hit och hoppas ni ska ha trevligt!!

Lotta & Thomas