I väntans tider

En kort hälsning innan jag sticker iväg på kvällens båtkalas med Mark Sultan - om hur vi målar lokalen i neon och bygger ett provisorium inför tisdagens invigning!

Ifall någon har missat våra meddelanden på facebook så har Push My Buttons väldigt plötsligt blivit med butikslokal. Vi är givetvis väldigt exalterade över detta. Lokalen ligger på Skånegatan precis vid foten av Vita Bergen och med ståtliga Sofia Kyrka blickandes ned på oss. Det känns tryggt och fint på något vis. 

På tisdag blir det alltså invigning, och vi börjar fatta att vi gett oss själva en väldigt tajt tidsbudget. Vi har hastat till Ikea och gjort hela varuhuset på en timme och utan plan - kom tillbaka med skrangliga klädhängen och allehanda hyllor.. för någonting ska väl grejorna ha att vila sig emot.. 
Vi köpte färg och målade om hela lokalen. Dessvärre hade vi inte tillräckligt med fungerande proppar i proppskåpet så vi målade i dunkel och lite i blindo. När vi kom in i lokalen morgonen därpå började vi nästan grina, färgen gjorde så ont att ögat bad om skydd! Det som skulle vara en solvarm grön färg, som skulle minna om Mexiko och lata sommardagar, blev i stället aggressivt neongrönt! Kliva in i lokalen kändes som att ikläda sig en jättelik reflexväst. Nåväl, kassan är skral och tiden är knapp och färgen består! Ser något bättre ut efter ett par extra strykningar, eller kanske så har vi bara vant oss. 
Så.. hela butiken, med planerad inredning, har ett lite stråk av - om jag får låna ett 80-talsuttryck- hej-kom-och-hjälp-mig över sig.
Thomas och jag försöker intala oss att det är provisoriskt, att det viktigaste är att vi får slå upp portarna till butiken och sedan fixa när tiden hinner ikapp. Provisoriskt. I bakhuvudet vet jag detta: att provisoriskt är som den där objudna gästen som dyker upp på eftermiddagen, stannar över middagen och inte behagar lyfta ändan från soffan förrän värden fåfängt gäspat och sträckt på sig ett trettiotal gånger och till slut andats: "om man skulle ta och lägga sig kanske.." Sådan är provisoriumet.. det dyker upp, ger en en dålig känsla och sedan biter den sig fast som en envis parasit. 
Händerna är fulla av valkar, håret frissigt och krispigt av grön neonfärg och magkatarren gör sig påmind efter några nätter med knapphändig sömn.. men ändå: oj, vad kul detta är!! 
Det kommer ta en tid att få upp alla grejor, så ni får ha lite tålamod med oss. Det finns massor och vi lovar att fylla på varje vecka. Nya skivor är på ingång och kommer förhoppningsvis i början på nästa vecka. Det finns mycket att se fram emot!
Vi ses på tisdag hoppas vi!! Butiken öppnar klockan fem och vi bjuder på glögg och tilltugg. HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!!!