Ljuset i mörkret

Butiken fyller en månad och vi bloggar om ett tandlöst får i ulva-kläder, om separationsångest efter korven, våra kommande skivsläpp och tipsar om kommande festligheter för att lysa upp januarimörkret.

Butiken har fyllt en månad och vi tycker det går över förväntan. Inte minst trivs vi oerhört bra i lokalen som blivit något av ett andra vardagsrum för oss. Vi gråter varje gång vi säljer något (kanske allra mest när korvskyltarna försvann från väggarna!). Förhoppningsvis vänjer vi oss.

Vi packar upp nya saker varje vecka så titta gärna förbi med jämna mellanrum. Dock måste vi utfärda en liten varning för vakthunden Mean Jean - som inte är så stygg och näst intill tandlös - men som låter som en varg! Vi ser allför ofta en näsa skymta i dörrspringan för att sedan försvinna ut igen när Jeanie sätter igång. Så, räds inte! Hon är som ett lamm. All bark, no bite. Pälslös, tandlös och liten måste ju kompensera med något- och pipan är iaf imponerande. Om ni vill blidka besten så funkar det alltid med skönt kli på nacken.

Lite news:

Stockholm förefaller sovande i vintervädret och det känns som evigheter sedan det hände något spännande och kul. Men trots vinterdvalan finns det lite att se fram emot under våren!

Ingen har väl missat att SPITS gör en spelning på båten 10 maj, de spelar med RAS och HOLOGRAMS. Endast förköp gäller och man kan köpa biljett här på hemsidan eller i butiken i Stockholm (Skånegatan 105, ingång från Klippgatan)

I april gör vi en spelning med HELLSHOVEL och förhoppningsvis GENITAL HOSPITAL. Båda banden med medlemmar från Demon's Claws. Det ser vi mycket fram emot!

26 maj spelar HUNX AND HIS PUNX på båten.

GUITAR WOLF är på ingång, men har inte fått något datum ännu. De har uttryckt en önskan om att få spela på båten, och det är väl där man allra helst vill se dem! Där man såg dem, hänfördes och ruskades om så pass att man nästan fick en whiplash-skada för sidådär 15 år sedan, med THE BLACKS som förband. Det var som inget man hade sett eller hört förut. SÅ vill jag se dem igen. Nära publiken, på liten scen och med nerv.

Just nu lyssnar vi på australienska ROYAL HEADACHE som är på väg mot nordligare breddgrader och förhoppningsvis Stockholm. Det är ett band som spretar åt lite olika håll. Det låter lite Marked Men, Jackson 5, stundtals lite Smiths och med en whiff av 80-talspop.. men det svänger, känns snällt och roligt i örat och trycker en aning på nostalgiknapparna.

Och apropå nostalgi vill vi också slå på trumman för Staffan Fagerbergs fina foton och musikminnen som ligger uppe på vår facebooksida. Förstoringar av dessa bilder och flera kommer finnas till försäljning i butiken. De kommer att göras i en mindre upplaga så passa på att hugga era favoriter när de kommer in.

Push My Buttons släpper tre fantastiska singlar i vinter: franska powerpoppiga PROTOKIDS, garagerockande WILD FANGS och poppiga punkarna IMPO & THE TENTS. De väntar på presseriet och borde dyka upp om några veckor.

Vi kommer också under våren släppa en ruggigt bra LP med RAS, en syster-LP släpps samtidigt på Skrammel.

JACUZZI BOYS är på väg till Europa, men gör tyvärr inga skandinavien-spelningar denna gång, Thomas och jag tänkte passa på att besöka kontinenten för en dos av boysen. Vi har i tre år försökt få dem att spela på Whole Lotta Midsommar - men de är hala jäklar som alltid slinker en ur näven! Nu ska vi banne mej få se dem live, kommer inte berget till Mohammed eller hur det nu är..

Vi väntar skivor från bl a Goner, Tic Tac Totally, In the Red och Crypt. T.ex. kommer Royal Headaches LPn in och nyutgåvan av the Beat - Paul Collins Beat - som för övrigt är på väg mot Europa för att göra en turné tillsammans med Miss Chain & the Broken Heels.

Nästa vecka får vi in lite herrkläder. Det har varit svårt att finna, har vi fått erfara - men nu har vi rotat igenom våra tillgångar och tagit fram allt vi fått tag på genom åren.

Det var väl allt för denna gång! Glöm inte att köpa Spitsbiljetter inom kort, halva Norges befolkning har redan köpt sina - och vi törs säga att det kommer att bli slutsålt.

Avslutningsvis vill vi också påminna om att butiken har öppet till 21 varje torsdag!
Hjärtligt välkomna!