Jag mötte kungen

Ytterligare en rapport från over there, om hur jag skrämmer King Tuff, om SXSW, ruffiga tvättbjörnar och en helsikes massa lådor.

Packar, packar, packar. I morgon skickar vi tolv fullpackade flyttlådor till Svealand. Kläder, skivor, leksaker, böcker, prylar. Thomas reser hem på tisdag och vi försöker få läget under kontroll så han kan få njuta av sin sista dag i Chicago i morgon.

I trädet bakom hotellet sitter fyra tvättbjörnar och gormar, vi trodde det var ett hundslagsmål och blev tvungna att springa ut och kolla, då tystnades det plötsligt i trädet och fyra nyfikna svart-vita nyllen vändes emot oss. Kolla, det är apor! sa Thomas andaktigt. Thomas och jag grälade lite över oväsendet, men så fort vi vänt ryggen åt började skriken och hurringarna vina genom luften igen. Ruffiga lirare de där.. Mina första tvättbjörnar! Ja, som inte legat platta i vägkanten, vill säga.

SXSW var fantastiskt. Davila 666 hörde som vanligt till favoriterna. Jag ledsnar liksom aldrig och jag har sällan sett ett band med sådan spelglädje.  Det var också roligt att få se Flight. Vi åtnjöt texasband som Mind Spiders, High Tension Wires, Bad Sports, Hex Dispensers och Wax Museums. Vi vaggade till Conspiracy of Owls, pogade till Mean Jeans och svängde till Apache. Trevliga överraskningar var Fleshlights och Cosmonauts.  Och tyska Kidnappers! Vilket drag! De har tackat ja till att spela på WLM i år.

Ja, och sedan var det då King Tuff…  jag har tidigare mailat honom och frågat om han ville spela på whole lotta midsommar, men dessvärre tackade han nej. Nu stod han på trottoaren utanför skivaffären första kvällen i  Austin och jag såg min chans att göra WLM snäppet bättre. Jag hade inte ätit mer än några biffjerkor under dagen och kanske druckit någon öl för mycket för plötsligt var jag slängd runt halsen på den stackars mannen. Sedan har jag väldigt vaga minnen av vad som följde - det enda jag ser framför mig är hur kungens ögon blir större och större – som på ett villebråd redo till flykt. Det blir inte bättre av att jag i tid och otid under min långa pladdriga monolog smyger in textrader om att vi kommer try, try, try for him, och att jag hoppades att en pretty dress skulle bringa honom närmare oss. Herregud. Creepy. Det är ett slipat rovdjur det här, suger tag i sitt offer och hypnotiserar honom med sin galenskap. Till slut griper Thomas in och drar mig därifrån. Kungen undslipper ett ”heh!”, ett halvt skratt - men uppenbart lättad när den otäcka situationen plötsligt släpper taget om honom och jag känner bara: vad hände?? Som om jag vaknat upp ur en plötslig psykos. Resten av veckan betedde sig våra blickar som två plussidor på en magnet. Vi kunde inte förmå oss att titta på varann. Mina ögon till bredden fyllda med skam och hans bad: snälla, inte igen. Ledsen att jag var en sådan dålig ambassadör och jag hoppas innerligt att jag inte skrämt bort honom för all framtid. Jaja, man kan ju inte vara fantastisk jämt. Det hade ju varit trevligt förstås om den söta klänningen faktiskt hade fungerat.

SXSW-veckan slutade i vanlig ordning med en massiv förkylning för min del. Femte året nu och jag tror banne mig det har hänt varje gång. Vi gav upp söndagens spelningar och gick på bio med Mean Jeans. Jag höll mig vaken i två minuter, resten av filmen sov jag febrigt och vaknade bara till då och då för att snyta mig och nysa vid alldeles fel tillfällen – när filmen var som tystast. Resan upp till Chicago satt jag med tunga ögonlock och i ett hav av snytpapper. Thomas åkte ifrån VISA-kortet på en Sonic Burger och upptäckte det inte förrän tre timmars resa därifrån. Annars har vi inte så mycket att förtälja. Men vi har haft det toppen!

Vi vill avsluta med att göra lite efterlysningar:

  1. Vi söker personal till Whole Lotta Midsommar. Köks-, dörr- och städhjälp.
  2. Vi behöver sovplatser till långväga musikgäster.
  3. Till sist vill vi efterlysa samarbetspartners. Vi fantiserar om att öppna en liten galleria, där man får hyra försäljningsyta av oss. Kanske finns det någon som drömmer om att öppna butik, men inte riktigt har tid och råd? Kanske någon som vill sälja av sin vintagegarderob? En diger skivsamling? Ebay-fynd? Affischer, hemtryckta t-shirts, loppisfynd? Maila förslag! Vi säljer era prylar mot en fast månadskostnad. I slutet av månaden gör vi en avräkning och fakturerar oss själva på det ni har sålt.  Vi tycker det är en jättetrevlig idé!

Maila oss om ni är intresserade av något av ovanstående: info@pushmybuttons.se

Ha det fint och missa inte WWDIS spelning med Missing Monuments på fredag! Makeouts och Love Boat från Italien supportar.  Jag blir kvar i Chicago en vecka till.