Vykort från en håla i Illinois

En blogg om höjdpunkterna på SXSW, hur vi gick upp femton kilo och åkte vilse i Oxford, Mississippi

Här kommer en liten hälsning från Staterna!

Vi rör oss långsamt från Texas och SXSW tillbaka till Chicago. Vi har varje dag ambitionen att avverka sex timmars bilåk – men lyckas sällan köra mer än två timmar. Det finns helt enkelt för mycket att titta på, för många antique malls, för många thrift stores och alldeles för mycket mat -och numera alldeles för många kilon! Vi kommer hem rundhylta och proppmätta på bbq, fajitas, burgare, pannkakor och pecanpaj! Och chocolate chip cookies. Det finns så många anledningar att älska det här landet!!

En annan anledning är att allt ter sig möjligt. För ett par dagar sedan var Thomas och jag i Oxford, Mississippi för att se Mind Spiders och Unwed Teenage Mothers. Stället de skulle spela på kallades Dude Ranch. Sju personer guidade oss i lika många väderstreck – inga av dem rätt. Ingen visste var country road 178 låg, än mindre var Dude Ranch fanns. Vägnummerna verkade slumpmässigt utslängda, väg 135 kunde följas av 219 och sedan av 1008.. ja ni fattar.. så vi hade ingen aning om huruvida vi var på rätt väg. Efter att ha varit vilse i en och en halv timme dök den i alla fall upp, country road 178 – en krokig mörk väg rakt in djupaste skog och det kändes bara fel. Vi var helt gråtfärdiga. Efter några minuters körande fick vi en skön uppenbarelse: the Dude Ranch! Fem personer hade hyrt det här stället mitt i skogen, levde där och gjorde spelningar i ett av husen på tomten. Och människor kom dit! Folket här är alltid benägna att anstränga sig lite. De är så vana vid stora ytor och avstånd antar jag – och det gör det förstås lättare att många här har en sådan liberal inställning till rattfylla.. Himla trevlig kväll blev det, med gamla vänner och bekanta!

SXSW var fantastiskt som alltid, men kanske stod de lokala banden för de bästa upplevelserna. Detta blev mina favoriter i år:

OBN IIIs – Efter SXSW känner jag mig än mer ledsen för att de ställde in vårens planerade Europa-turné. Stundtals påminner det mig massor om Stooges och Saints. Och de har den där energin som liksom vibrerar under ytan hela tiden, som lämnar en på helspänn för att man förväntar sig en explosion. Som att låten lever sitt eget liv och inte kan kontrolleras. Kunde inte låta bli att tänka på Baseball Furies när jag såg dem, de hade också den där nerven.

Video – Oj, oj, oj så bra!! Jag älskar Video. Kan inte sluta lyssna på skivan. Har tagit in ett gäng till affären, så passa på att hugga ett ex när vi kommer hem. TV's Daniel är en otroligt intensiv frontfigur som håller hårt grepp om sin publik och gör delar av den lätt nervös. Inklusive den skrivande halvan av PMB. Men jag älskade det.

Flesh Lights – Jag blev alldeles kär i den här trion. Snabbt, stenhårt och rock'n'rolligt. Deras LP följer med oss hem och kommer finnas i butiken inom ett par veckor.

Puffy Areolas – Rent tokigt bra. Hårt, stökigt, livssfarligt, suggestivt och alldeles.. underbart. Stooges möter TV ghost.. eller nå't. Jag älskar't.

Hex Dispensers – knappast någon överraskning, men de är så satans bra. Det går liksom inte hålla kroppen i styr. De bär namnet väl, jag blir i alla fall lätt förhäxad varje gång jag ser dem. De är så.. självklara och väldigt lätta att ta till sig. Och väldigt, väldigt lätta att tycka om!

Destruction Unit – mycket bättre än på Stockholmsspelningen. Snudd på hypnotiskt. Ni vet när musiken fyller hela rummet och kryper in under huden på en tills ingenting annat existerar – det här var en av de spelningarna. Gräs-dimman låg tät från scenen innan spelningen och bandet var nog ganska pårökta, men jag är tacksam för att jag fick komma med på trippen!

River City Tanlines – alltid lika bra- och straight up my alley! De spelar i Stockholm 6 oktober på Fritz's Corner (Strand).

Mean Jeans – jag kan inte rå för det, blir alltid lika charmad. Mitt bästa dans-party! Ny skiva kommer inom kort!

King Tuff – fantastisk. Låtarna gick snäppet snabbare än på skiva och det var omöjligt att stå still. Man måste ju bara älska honom. Han har också en ny skiva på g, han trodde till sommaren.

Andra fina band värda att nämnas: Outer Minds, Obnox III, Barreracudas, Dead Ghosts, Missing Monuments, Bad Sports, Mind Spiders, Spits och Gories (fast lokalen var på tok för stor och hade alldeles för högt i tak- ljudet for förbi högt över skallen vilken förtog upplevelsen en aning). På det hela taget en fantastisk vecka.

Vi har shoppat massor och har hittat en hel del goodies till butiken. Jag har en nyvunnen kärlek för 80-tals avantgarde och tycker inte att det finns någon bortre gräns där mycket blir för mycket! Blir så glad av måttlösheten och lekfullheten. Mycket kommer att vara svårt att släppa ifrån sig. Har också funnit många vackra 50-talsklänningar, söta modklänningar i polyester och en hel del babydoll-klänningar. Det kommer också en hel del prylar, leksaker och gamla singlar – och nya skivor från bl a Hozac, Burger, Trouble In Mind och Tic Tac Totally.

Lite nyheter och uppdateringar:

Impo & the Tents-singeln på Push My Buttons har äntligen dykt upp. Kommer finnas i butiken på onsdag. Den svänger som fasen!

Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar till Spits-spelningen 10 maj. Köp innan det blir för sent. Endast förköp till denna spelning.

Den 27 april spelar Hellshovel och Cikatris på båten.

Nästa vecka kommer vi att släppa biljetter till Hunx & His Punx-spelningen 26 maj. Återkommer med detaljer på vår fb.

.. och sist men inte minst... TRUMVIRVEL.... vi har beslutat oss för att göra Whole Lotta Midsommar även i år. Vi hade bestämt oss att låta bli p g a olika omständigheter – men efter SXSW kom lusten tillbaka. Trots att det är otroligt mycket jobb är det liksom det bästa och roligaste på hela året. Och när Video och Bad Sports tackat ja till att spela så kan man ju inte tacka nej! Jag är otroligt förväntansfull. Det blir ett fyradagarsfestival med start 21 juni. Plita in i almanackan!!

Ville lägga in länkar till allt och fler bilder- och helst ha dem inbäddade i bloggen (johan? fattar inte!) - men klockan är sen och vi måste vara ute ur rummet om tio. Ledsen!

Det var allt från oss. Vi ses inom kort!